Strona używa cookies (ciasteczek). Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianach ustawień. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Pomoc dla Bartusia

Mam apel dla tych co chcą przekazać 1% swojego podatku w dobre ręce.
Syn moich Przyjaciół - Bartuś, potrzebuje Waszego wsparcia.
Nr KRS 0000037904. Cel szczegółowy: "27181 Śliwa Bartosz".
Wszelkie informacje znajdziecie na stronie fundacji:
http://dzieciom.pl/podopieczni/27181

wtorek, 22 października 2013

Zupa krem z czerwonej kapusty

Kolejna zupa krem trafia u mnie do garnka:) W sumie dawno żadnego nowego kremu nie było. Porcja spokojnie wystarczy dla 4 osób.


Składniki:

- 1 mała kapusta czerwona, poszatkowana
- 2 jabłka, obrane, pokrojone w kostkę
- 1 szklanka soku jabłkowego
- 2 kostki rosołowe - bulion warzywny
- sok z połówki cytryny
- sól, pieprz cukier

Przygotowanie:


Do garnka wlać ok. 1,5 litra wody, wrzucić kapustę, doprowadzić do wrzenia, gotować kilka minut.

Następnie dodać jabłka, sok jabłkowy, sok z cytryny, 2 kostki bulionu warzywnego. Całość gotować do miękkości (ok. 20-30 minut).


Na koniec zupę zmiksować, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Printfriendly