Składniki:
- puszka tuńczyka w oleju
- 1 cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- pół butelki passaty lub duży słoiczek przecieru pomidorowego
- pół łyżeczki cukru
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę obrałem, pokroiłem w kostkę. Puszkę tuńczyka otworzyłem, olej z puszki wylałem na patelnię, na tym oleju zeszkliłem cebulę. Następnie dodałem tuńczyka i chwilę smażyłem razem z cebulą.
Na patelnię przelałem pół butelki passaty, dodałem pół łyżeczki cukru, aby uwydatnić smak pomidorów.
Czosnek obrałem, przecisnąłem przez praskę do sosu, wymieszałem dokładnie gotowałem jeszcze przez 2 minuty. Na koniec przyprawiłem sos solą i pieprzem do smaku.
Sos wymieszałem z makaronem ugotowanym al dente. Niestety zapomniałem posypać na koniec startym żółtym serem, z którym danie prezentowałoby się zdecydowanie ciekawiej:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz