Strona używa cookies (ciasteczek). Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianach ustawień. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Pomoc dla Bartusia

Mam apel dla tych co chcą przekazać 1% swojego podatku w dobre ręce.
Syn moich Przyjaciół - Bartuś, potrzebuje Waszego wsparcia.
Nr KRS 0000037904. Cel szczegółowy: "27181 Śliwa Bartosz".
Wszelkie informacje znajdziecie na stronie fundacji:
http://dzieciom.pl/podopieczni/27181

wtorek, 23 kwietnia 2013

Makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym

Kolejne danie rybne, proste i szybkie w przygotowaniu, bardzo przyjemne w smaku. Porcja dla 2 osób.

Składniki:

- puszka tuńczyka w oleju
- 1 cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- pół butelki passaty lub duży słoiczek przecieru pomidorowego
- pół łyżeczki cukru
- sól, pieprz

Przygotowanie:


Cebulę obrałem, pokroiłem w kostkę. Puszkę tuńczyka otworzyłem, olej z puszki wylałem na patelnię, na tym oleju zeszkliłem cebulę. Następnie dodałem tuńczyka i chwilę smażyłem razem z cebulą.




Na patelnię przelałem pół butelki passaty, dodałem pół łyżeczki cukru, aby uwydatnić smak pomidorów.
Czosnek obrałem, przecisnąłem przez praskę do sosu, wymieszałem dokładnie gotowałem jeszcze przez 2 minuty. Na koniec przyprawiłem sos solą i pieprzem do smaku.


Sos wymieszałem z makaronem ugotowanym al dente. Niestety zapomniałem posypać na koniec startym żółtym serem, z którym danie prezentowałoby się zdecydowanie ciekawiej:)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly