Składniki:
- 250g margaryny
- 200g cukru trzcinowego demerara (lub nawet lepiej, pół na pół cukier biały z dark muscovado)
- 5 jajek
- 1 łyżka esencji waniliowej (lub olejku waniliowego, cukru waniliowego)
- 250g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100g gorzkiej czekolady, pokrojonej w drobną kostkę
- 5 bananów (najlepiej mocno dojrzałych, z ciemnymi plamami), obranych, pokrojonych w grubą kostkę
Przygotowanie:
Margarynę zmiksować z cukrem i
esencją waniliową, następnie ciągle miksując dodawać po 1 jajku. Nie przejmujcie się, jeśli jajka będą się rozdzielać od margaryny.
Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie zmiksować. Ciasto powinno mieć konstystencję gęstego kremu. Do ciasta dodać czekoladę i banany. Całość wymieszać łyżką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz