Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku (ewentualnie ok. 500g świeżego)
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 3 małe ziemniaki
- 2 ząbki czosnku
- pół małej śmietany
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 3 małe ziemniaki
- 2 ząbki czosnku
- pół małej śmietany
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę (ja miałem przygotowaną mrożonkę warzywną, można też użyć suszonej mieszanki warzyw). Do garnka wlać ok. 1 litr wody, wstawić na ogień. Do garnka wrzucić warzywa, gotować pod przykryciem do miękkości.
Następnie dodać szpinak, doprowadzić do wrzenia. Czosnek obrać i posiekać, dodać do zupy razem ze śmietaną. Całość dokładnie wymieszać, gotować jeszcze przez 2 minuty, a następnie zdjąć z ognia. Zupę zmiksować i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Ja podałem zupę bez dodatków. Życzę smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz