Składniki:
- 900g fasolki szparagowej (ja miałem 2 opakowania mrożonej)
- 500g pieczarek, obranych, pokrojonych w grubą kostkę
- 1 średnia cebula, obrana, posiekana w drobną kostkę
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2 duże łyżki majonezu
- sól, pieprz
- olej + masło do smażenia
Przygotowanie:
- 500g pieczarek, obranych, pokrojonych w grubą kostkę
- 1 średnia cebula, obrana, posiekana w drobną kostkę
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2 duże łyżki majonezu
- sól, pieprz
- olej + masło do smażenia
Przygotowanie:
Na dużej patelni rozgrzać łyżkę oleju i masła, dodać posiekaną cebulkę i zeszklić na średnim ogniu. Po 3-4 minutach dodać pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć na średnim ogniu przez 5 minut. Na koniec przyprawić solą i pieprzem do smaku, odstawić do ostygnięcia.
Pieczarki dodać do pokrojonej fasolki szparagowej.
Pęczek natki pietruszki posiekać, dodać do przestudzonej fasolki i pieczarek.
Dodać 2 łyżki majonezu, przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Sałatka mimo niewielkiej ilości składników zadzwi Was swym świetnym smakiem. Polecam spróbować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz