Składniki:
- 0,5 kg miąższu dyni
- kilka plasterków boczku
- 1 ząbek czosnku
- rozmaryn
- natka pietruszki
- 4 kromki bagietki
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
W międzyczasie boczek pokroiłem w kostkę, przełożyłem na teflonową patelnię, posypałem rozmarynem i podsmażyłem.
Do lekko podsmażonego boczku dodałem posiekany ząbek czosnku i dalej smażyłem. Po kilku minutach na patelnię wrzuciłem bagietkę, polałem delikatnie oliwą z oliwek i całość smażyłem, aż grzanki stały się chrupiące.
Chrupiące grzanki zdjąłem z patelni, a na patelnię wrzuciłem ugotowaną dynię, całość posypałem dużą ilością grubo posiekanej natki pietruszki i dokładnie wymieszałem.
Na talerzach ułożyłem grzanki i nałożyłem dynię z boczkiem. Ja osobiście nie przyprawiałem dyni solą, podsmażony boczek dał dość dużo słonego smaku.
- kilka plasterków boczku
- 1 ząbek czosnku
- rozmaryn
- natka pietruszki
- 4 kromki bagietki
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Dynię obrałem, pokroiłem w kostkę, przełożyłem do parowaru. Dynię gotowałem ok. 15 minut.
W międzyczasie boczek pokroiłem w kostkę, przełożyłem na teflonową patelnię, posypałem rozmarynem i podsmażyłem.
Do lekko podsmażonego boczku dodałem posiekany ząbek czosnku i dalej smażyłem. Po kilku minutach na patelnię wrzuciłem bagietkę, polałem delikatnie oliwą z oliwek i całość smażyłem, aż grzanki stały się chrupiące.
Chrupiące grzanki zdjąłem z patelni, a na patelnię wrzuciłem ugotowaną dynię, całość posypałem dużą ilością grubo posiekanej natki pietruszki i dokładnie wymieszałem.
Na talerzach ułożyłem grzanki i nałożyłem dynię z boczkiem. Ja osobiście nie przyprawiałem dyni solą, podsmażony boczek dał dość dużo słonego smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz