Składniki:
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 0,5l mleka
- sól, pieprz
Przygotowanie:
W garnku roztopić masło, wsypać mąkę i dokładnie wymieszać trzepaczką drucianą (zrobić jasną zasmażkę).
Do zasmażki wlać zimne mleko cały czas mieszając trzepaczką.
Sos doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając, gotować kilka minut.
Na koniec przyprawić solą i pieprzem do smaku.
- 2 łyżki mąki
- 0,5l mleka
- sól, pieprz
Przygotowanie:
W garnku roztopić masło, wsypać mąkę i dokładnie wymieszać trzepaczką drucianą (zrobić jasną zasmażkę).
Do zasmażki wlać zimne mleko cały czas mieszając trzepaczką.
Sos doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając, gotować kilka minut.
Na koniec przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz