Składniki:
- 30dag wątróbek drobiowych
- 1 cebula
- 200g śmietany (małe opakowanie)
- 2 łyżki musztardy
- sól, pieprz
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka mąki
Przygotowanie:
Przygotowania zacząć od wątróbki, wypłukać, wyciąć wszystkie włókna. Cebulę umyć, obrać, pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać masło z olejem, wrzucić cebulę, smażyć przez kilka minut, tak aby się zeszkliła.
Następnie na patelnię wrzucić wątróbkę, smażyć z obu stron przez kilka minut.
Podsmażoną wątróbkę posypać mąką, podlać odrobinę wodą i smażyć mieszając przez 2-3 minuty. Następnie dodać śmietanę, całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę (posiekać), dodać do wątróbki razem z musztardą, wymieszać i gotować przez 2-3 minuty. Na sam koniec przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Gotową wątróbkę podawać z kaszą lub ziemniakami.
- 1 cebula
- 200g śmietany (małe opakowanie)
- 2 łyżki musztardy
- sól, pieprz
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka mąki
Przygotowanie:
Przygotowania zacząć od wątróbki, wypłukać, wyciąć wszystkie włókna. Cebulę umyć, obrać, pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać masło z olejem, wrzucić cebulę, smażyć przez kilka minut, tak aby się zeszkliła.
Następnie na patelnię wrzucić wątróbkę, smażyć z obu stron przez kilka minut.
Podsmażoną wątróbkę posypać mąką, podlać odrobinę wodą i smażyć mieszając przez 2-3 minuty. Następnie dodać śmietanę, całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę (posiekać), dodać do wątróbki razem z musztardą, wymieszać i gotować przez 2-3 minuty. Na sam koniec przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Gotową wątróbkę podawać z kaszą lub ziemniakami.
Życzę smacznego i czekam na Wasze komentarze:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz