Strona używa cookies (ciasteczek). Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianach ustawień. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Pomoc dla Bartusia

Mam apel dla tych co chcą przekazać 1% swojego podatku w dobre ręce.
Syn moich Przyjaciół - Bartuś, potrzebuje Waszego wsparcia.
Nr KRS 0000037904. Cel szczegółowy: "27181 Śliwa Bartosz".
Wszelkie informacje znajdziecie na stronie fundacji:
http://dzieciom.pl/podopieczni/27181

sobota, 8 września 2012

Wątróbka drobiowa w sosie musztardowym

Przepis dla wszystkich lubiących wątróbkę, jak i dla tych co nie przepadają (może się przekonają), w tym wydaniu całkowicie inny smak. Ilość składników dla 2 osób.

Składniki:

- 30dag wątróbek drobiowych
- 1 cebula
- 200g śmietany (małe opakowanie)
- 2 łyżki musztardy
- sól, pieprz
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka mąki

Przygotowanie:


Przygotowania zacząć od wątróbki, wypłukać, wyciąć wszystkie włókna. Cebulę umyć, obrać, pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać masło z olejem, wrzucić cebulę, smażyć przez kilka minut, tak aby się zeszkliła.

Następnie na patelnię wrzucić wątróbkę, smażyć z obu stron przez kilka minut.

Podsmażoną wątróbkę posypać mąką, podlać odrobinę wodą i smażyć mieszając przez 2-3 minuty. Następnie dodać śmietanę, całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia.


Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę (posiekać), dodać do wątróbki razem z musztardą, wymieszać i gotować przez 2-3 minuty. Na sam koniec przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Gotową wątróbkę podawać z kaszą lub ziemniakami.


Życzę smacznego i czekam na Wasze komentarze:)

Printfriendly