Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 1 por (lub 2 małe)
- 200g śmietany (małe opakowanie)
- przyprawa do kurczaka
- sól, pieprz
- 2 łyżki masła
Przygotowanie:
Pora umyć, jasną część pokroić w talarki. Filet z kurczaka pokroić w dość duże kawałki i posypać przyprawą do kurczaka.
Na patelni roztopić masło, wrzucić pora i podsmażyć kilka minut (tak, żeby się zeszklił). Następnie dodać filet kurczaka i smażyć kilka minut z każdej strony.
Jak już filet będzie obsmażony z każdej strony, dodać śmietanę, dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Gotować kilka minut. Na koniec przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Tak prezentuje się gotowy sos. Ja podałem go z ryżem.
Życzę smacznego i czekam na Wasze komentarze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz