Strona używa cookies (ciasteczek). Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianach ustawień. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Pomoc dla Bartusia

Mam apel dla tych co chcą przekazać 1% swojego podatku w dobre ręce.
Syn moich Przyjaciół - Bartuś, potrzebuje Waszego wsparcia.
Nr KRS 0000037904. Cel szczegółowy: "27181 Śliwa Bartosz".
Wszelkie informacje znajdziecie na stronie fundacji:
http://dzieciom.pl/podopieczni/27181

środa, 5 września 2012

Pierś kurczaka w sosie porowym

Kolejny przepis na błyskawiczne danie, bardzo prosty w wykonaniu i małoskładnikowy. W przepisie ilość składników na 2 osoby.

Składniki:

- 1 filet z kurczaka
- 1 por (lub 2 małe)
- 200g śmietany (małe opakowanie)
- przyprawa do kurczaka
- sól, pieprz
- 2 łyżki masła

Przygotowanie:

Pierś kurczaka w sosie porowym - składniki

Pora umyć, jasną część pokroić w talarki. Filet z kurczaka pokroić w dość duże kawałki i posypać przyprawą do kurczaka.
Pierś kurczaka w sosie porowym - przygotowanie

Na patelni roztopić masło, wrzucić pora i podsmażyć kilka minut (tak, żeby się zeszklił). Następnie dodać filet kurczaka i smażyć kilka minut z każdej strony.
Pierś kurczaka w sosie porowym - przygotowanie

Pierś kurczaka w sosie porowym - przygotowanie

Jak już filet będzie obsmażony z każdej strony, dodać śmietanę, dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Gotować kilka minut. Na koniec przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Pierś kurczaka w sosie porowym - przygotowanie

Tak prezentuje się gotowy sos. Ja podałem go z ryżem.
Pierś kurczaka w sosie porowym

Życzę smacznego i czekam na Wasze komentarze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly