Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 1 mała cebula
- 1 duża papryka
- puszka pomidorów krojonych
- mała puszka kukurydzy
- mała puszka fasolki czerwonej
- 2 łyżki sosu worcestershire
- sól, cukier
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Cebulę obrałem, pokroiłem w średnią kostkę, filety z kurczaka pokroiłem w cienkie paski, paprykę obrałem i pokroiłem w paski. Na patelni rozgrzałem odrobinę oliwy z oliwek (olej mi się skończył...), na patelnię wrzuciłem cebulę i smażyłem 2 minuty, aż się zeszkliła.
Następnie dodałem kurczaka pokrojonego w paski i podsmażyłem (ok. 3-5 minut). Dodałem sos Worcestershire i dusiłem przez 3 minuty.
Na patelnię wrzuciłem paprykę, całość dusiłem przez 5 minut.
W ostatnim kroku dodałem kukurydzę, fasolkę i pomidory krojone. Całość dusiłem kolejne 5 minut. Przyprawiłem solą oraz dodałem 1 łyżeczkę cukru dla złamania kwasowości.
Tak prezentuje się gotowe danie. Proponuję podawać je z ryżem lub makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz